V Tatrách pribudnú nové zjazdovky, zasnežovanie a štvorsedačka

13.11.2008 Poprad

Tatranská Lomnica 13. novembra (TASR) - Nové zjazdovky pribudnú do začiatku lyžiarskej sezóny v stredisku Vysoké Tatry - Tatranská Lomnica.
Novinkou je aj vybudovaný systém zasnežovania s nádržou na 40 tisíc m3 vody, čo umožní garantovať sneh od decembra do apríla a prepravnú kapacitu posilní nová štvorsedačková lanovka zo Štartu na Čučoriedky, ktorej montáž vrcholí.
"Do skvalitnenia služieb investovali Tatranské lanové dráhy (TLD) v tomto roku 330 miliónov korún (10.953.993 eur). Spoločne s lokalitou Jamy bude v stredisku Vysoké Tatry - Tatranská Lomnica takmer 9,5 km zjazdoviek, z toho 4,9 km zasnežovaných, " informovala na dnešnej tlačovej besede v priestore Štartu Katarína Šarafínová z TLD. Dodala, že TLD prevádzkuje aj lyžiarske stredisko Vysoké Tatry - Starý Smokovec a stredisko v Liptovskej Tepličke.
Manažér Bohuš Hlavatý pre TASR uviedol, že nové lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici bude mať 20 ha umelo zasnežovaných lyžiarskych tratí. Pre začiatočníkov ale aj rodiny s deťmi sú určené 60 metrov široké modré a červené lyžiarske trate, pre náročných čierna 6,5 km zjazdovka v Lomnickom sedle, ktorá je najdlhšou a najstrmšou na Slovensku. Stredisko bude mať premiéru 6. decembra.
"Prezentáciou strediska sme zaujali na nedávnom veľtrhu cestovného ruchu v Londýne. Začíname aktívnu prácu na tomto trhu, pretože je to viac ako milión lyžiarov. Návšteva kráľovnej spopularizovala Slovensko a radi by sme pritiahli tamojších lyžiarov do Tatier. Máme letisko, z ktorého sa možno za 20 minút dostať do lyžiarskeho strediska, čo je svetový unikát. Letisko Poprad-Tatry má pravidelné spojenie s Londýnom, " dodal Hlavatý.
 

Vyberte región

mark